A Singer Rendezvényház és Konferenciaterem a Pataki Ruhaipari Zrt. egy régi szabászati részlegéből épült újjá. Névválasztásunk, eközött a két épület közötti testvériségre is utal, hiszen Isaac Merritt Singer volt az, aki az első varrógépeket szabadalmaztatta a 19. századi háztartásokba.

 A Pataki Ruhaipari Zrt. egy 1951 óta, országszerte sikeresen működő varroda, mely számos szakmai sikert tudhat magáénak az elmúlt évtizedekből.Eredetileg a Sárospatak városban élő, varráshoz értő mesterek szövetkeztek, összerakták meglévő gépeiket és megalapították, ezt a ma már 64 éves céget.

Első neve Sárospataki Ruházati Szövetkezet volt. Tulajdonosi, vezetői körében nem volt sűrű változás ebben a több mint fél évszázadban. Legelső vezetője Turai László volt, aki 1951-től 1976-ig töltötte be ezt a pozíciót. A következő elnök 1976-ban lépett színre, egész pontosan 1980-ig, ő Karajz Géza volt. Az őt követő elnök-igazgató pedig, már hosszú ideig birtokolta székét. Ő Schneider József volt, aki 1981-től, egészen 2013-ig volt a varroda vezetője. Elnöksége alatt, 2000-ben változtatta át a céget, és lett belőle Pataki Ruhaipari Rt., majd pár évvel később Zrt.

2013. november 5-e óta Schneider Gábor vette át édesapja helyét az elnöki székben, és kezdte el korszerűsíteni és fejleszteni a varroda életét és vele együtt berendezéseit is.

Székhelye, 1951 óta, Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik leghíresebb városában, Sárospatakon található.

 

 A korábban több mint 300 főt is foglalkoztató üzem, mára már csak 130 fővel működik, de mégis stabil lábakon áll. Sárospatak szívében terül el, közel 3300m2-en. Sok épület kihasználatlan lett az évek során, így úgy gondoltuk, hogy a közel 400m2-es régi szabászati részlegünket rendezvényteremmé alakítjuk. Az álmot rövid időn belül, azaz 2 hónap alatt, meg is valósítottuk. És íme, megnyitottuk a Singer Rendezvényház és Konferenciatermet!

 

 

 

Posted by Singer Rendezvényház és Konferenciaterem on 2015. június 15.

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • 1